Financial close Harmeling Interieurbouw te Rijssen

In de maand juli 2017 heeft Harmeling Interieurbouw te Rijssen een paar belangrijke milestones gehaald. In wat we een klassieke ‘BIMBO’-transactie noemen, is afscheid genomen van de grootaandeelhouder, en is het bedrijf Harmeling in handen overgegaan van één van de zittende directeuren-aandeelhouder Hans Stenvert en de MBI-kandidaat, Arjen Jansen (voorheen Rikkert Afbouwgroep te Enter).

Het Bedrijf Harmeling

Het bedrijf Harmeling is in de afgelopen jaren sterk gegroeid onder leiding van de ‘oude’ aandeelhouders. Die groei maakt Harmeling tot een van de grotere werkgevers in Rijssen en dit leidt tot meer verantwoordelijkheden richting werknemers, afnemers en toeleveranciers. Om deze groei goed te managen, is door de aandeelhouders besloten om een nieuwe directeur eigenaar te zoeken. Dit mede ingegeven door de leeftijd en andere bezigheden van de directeur grootaandeelhouder. Verschillende opties zijn de revue gepasseerd, en uiteindelijk kwam uit het netwerk van Venturefirm (voorheen: Brouwers Corporate Finance) circa een jaar geleden de juiste MBI-kandidaat naar voren. Na een eerste kennismaking met Arjen Jansen volgde een intensief gezamenlijk traject om de transactie in haar definitieve vorm te gieten.

Begeleiden MBI Traject

In eerste instantie gaat het om vertrouwen en geloof in een positieve uitkomst, en uiteindelijk gaat het eenvoudigweg ook over het spel en de knikkers. Dan is het belangrijk om een beroep te kunnen doen op specialisten, maar vooral op de wil om samen richting het einddoel te gaan. Dat is gebeurd, in goede samenwerking met alle betrokkenen, niet in de laatste plaats ook de Rabobank Rijssen-Holten die haar vertrouwen hebben uitgesproken in het bedrijf en haar nieuwe management.

Venturefirm was aangesteld als adviseur om dit proces te begeleiden en tot een goed einde te brengen. Alle aspecten bij dit type bedrijfsoverdracht zijn aan de orde gekomen qua financiering,  juridische- en fiscale vraagstukken, emoties etcetera. We zijn dan ook trots op het eindresultaat, en wensen zowel de oud-aandeelhouder, als de nieuwe aandeelhouders veel succes toe.

Nieuwsgierig hoe we dit doen bij Venturefirm? Neem dan gerust contact met ons op.