Wat doet Venturefirm

Venturefirm is een onafhankelijk Corporate finance kantoor dat MKB-ondernemers, directeur-grootaandeelhouders, familiebedrijven en private equity partijen bijstaat met vraagstukken rondom het kopen en verkopen van een bedrijf, het optuigen van een structurele buy-and-build-strategie, het uitvoeren van een due diligence, een financiële herstructurering of het bepalen van de ondernemingswaarde. Vanuit onze thuisbasis in Zwolle voeren wij opdrachten in heel Nederland uit. Wij kennen alle ins en outs rondom een overname. Wij zijn insiders in fusie en overnames.

De sweet spot zijn bedrijven met een EBITDA tussen de 500.000 en 10 miljoen euro. De sector is minder relevant, de klik met de opdrachtgever is veel belangrijker.

 • 2009

  Oprichting van Brouwers Corporate Finance

  Voor alle corporate finance vraagstukken bij bedrijven in de klantenkring van Brouwers Accountants werd er een aparte corporate finance afdeling opgericht. 

 • 2019

  Re branding naar Venturefirm en Fundfirm

  In de afgelopen 10 jaar maakten steeds meer ondernemers en investeerders gebruik van de dienstverlening. De aandeelhouders van Brouwers Accountants en Olaf ten Thij besloten om alle corporate finance activiteiten apart te zetten van het accountantskantoor. Venturefirm werd een onafhankelijk kantoor. Fundfirm werd als label opgericht voor alle debt advisory opdrachten.

 • 2021

  Nieuwe Partner

  Richard de Ruiter kwam aan boord. Hij heeft jarenlange ervaring opgedaan in Acquisiton Finance en is net als Olaf ten Thij Register Valuator. Samen met Han Brouwers en Ewout Brouwers is er besloten om te investeren in een overnamekantoor met een brede dienstverlening die voor de MKB ondernemers het overnameproces van A tot Z kan begeleiden. 

 • 2022

  Venturefirm – beste overnamekantoor

  In 2022 werden er door honderden ondernemers, investeringsmaatschappijen en corporate finance adviseurs gestemd voor de Brookz verkiezing “Beste overnamekantoor Small”. Venturefirm werd uitgeroepen als winnaar en daar zijn we trots op. Inmiddels was Venturefirm uit het pand gegroeid en zijn we verhuisd naar het naastgelegen bedrijfspand (het knechtenhuis) van Brouwers Accountants.

 • 2022

  PIA Group

  De Belgische accountants- en adviesorganisatie PIA Group neemt eind 2022 een belangrijk aandeel in Brouwers Accountants. Door middel van een buy-and-build-strategie wil PIA – wat staat voor Partners in Accountancy – een netwerk van accountantskantoren opbouwen en uitgroeien tot een top-tien speler in de Nederlandse accountancymarkt. Han Brouwers en Ewout Brouwers zijn betrokken bij de uitbouw, Ewout als CEO van PIA Group Nederland. PIA Group van ondernemer Steven Brouckaert was al de op twee na grootste accountancy en advisorygroep in het middensegment van België. Achter PIA zit aandeelhouder Baltisse, de investeringsgroep van de Belgische topondernemer Filip Balcaen.

 • 2023

  Overname van ESJ, Cooster en SVC

  Het Brabantse ESJ sluit zich in het derde kwartaal van 2023 aan bij de PIA Group en heeft vestigingen in Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Zwijndrecht, Zevenbergen en Amsterdam. ESJ heeft ook een corporate finance afdeling: Corpance.

   

  In het derde kwartaal werd ook Cooster (met vestigingen in Barneveld en Bilthoven) overgenomen. Het kantoor werd opgericht door Frans Hazekamp en Jan van Leeuwen. Zij waren collega’s in een Big Four kantoor, die elkaar vonden in een zelfde visie over de persoonlijke aanpak richting het mkb. De naam Cooster (spreek uit: ‘koester’) is een duidelijke verwijzing naar hun manier van omgaan met mkb-ondernemers

   

  Het Amersfoortse full-service nichekantoor SVC Accountants & Adviseurs wordt volledig eigendom van PIA Group. De dertig werknemers van het kantoor bedienen voornamelijk financiële dienstverleners, waaronder assurantietussenpersonen en gevolmachtigd agenten.

   

 • 2024

  Overname van VanHier en landelijke dekking

  Venturefirm breid het team verder uit. De vijf business services worden een specialisme en de landelijk aangesloten PIA kantoren maken gebruik van de dienstverlening van Venturefirm en Fundfirm.

   

  Het accountantskantoor Vanhier uit Noord-Holland sluit zich aan bij PIA Group. Vanhier heeft vestigingen in Amstelveen, Zaandam, Haarlem en Heiloo.

Wij zijn een onafhankelijk corporate finance kantoor die alle ins en outs kennen rondom een fusie en overname. Met een team van specialisten kunnen wij de MKB ondernemer van A tot en met Z helpen bij een overnameproces.

De kracht van Venturefirm

Aan het roer van het team staan Olaf Ten Thij en Richard de Ruiter. Dit duo brengt een karrenvracht aan internationale ervaring en deskundigheid met zich mee. Zo hebben Ten Thij en De Ruiter beide een bancaire achtergrond en hebben ze veel transacties gestructureerd. Daarnaast heeft Venturefirm ook nog het label Fundfirm, een gespecialiseerd debt advisory-kantoor gericht op overnamefinancieringen. Wat onze corporate finance-adviseurs vooral kenmerkt is de pragmatische benadering van ondernemersvraagstukken. Die bestaat voor een groot gedeelte uit vragen, doorvragen en je boerenverstand gebruiken. Wij brengen u veel ervaring, kennis en passie in dit vakgebied. We stoppen niet voordat de juiste oplossing gevonden is. Wij kennen alle ins en outs rondom een overname. Daarom Venturefirm: insiders in fusies en overnames. Venturefirm beschikt over tientallen jaren ervaring en expertise op het gebied van fusies, overnames en financieringen. Venturefirm biedt begeleiding van A tot Z bij overnametransacties, inclusief een breed scala aan aanverwante diensten. En dat allemaal onder één dak. ‘Dat is voor een ondernemer overzichtelijk en uniek in ons segment.’

Start Uw Succesverhaal

Laten we samen uw volgende stap bespreken.

Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Venturefirm uw onderneming naar nieuwe hoogtes kan tillen.