Richard de Ruiter Directeur Venturefirm B.V.

Areas of expertise
  • Bedrijfswaardering (RV)
  • Transactie (M&A) advies (sellside en buyside)
  • Debt advisory
  • Buy-and-build
Opleiding
  • NiRV: Register Valuator
  • Master Executive “M&A and Valuaton”, Rijksuniversiteit Groningen
  • Master of Science: Business Development, Rijksuniversiteit Groningen

Richard heeft zijn Master Business Development behaald aan de Rijksuniversiteit van Groningen. In 2020 voltooide hij de Master Executive “M&A and Valuation” van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is als Register Valuator ingeschreven in 2021.

Richard heeft 15 jaar gewerkt bij de ING. De eerste 10 jaar als relatiemanager voor ondernemers in de noordelijke helft van Nederland. De laatste 5 jaar als teammanager van het Acquisition Finance MKB Noord, waarbij hij jaarlijks 100 overnametransacties per jaar beoordeelde en zelf ook als dealcaptain executeerde. Door de jaren heen heeft hij een netwerk opgebouwd van ondernemers en private equity partijen. Door zijn ruime kennis en ervaring weet hij goed de brug te slaan tussen ondernemers enerzijds en de investeerders en banken anderzijds. Hij heeft zich gespecialiseerd in M&A debt advisory en bedrijfswaarderingen en zag vraag bij MKB ondernemers om gedurende het gehele proces van strategie, waardering, begeleiding bij koop/verkoop, financiering en closing geholpen te worden.

In januari 2021 is Richard aan boord gekomen als directeur. Samen met Olaf ten Thij hebben ze de ambitie om Venturefirm de komende jaren verder uit te bouwen tot het beste corporate finance kantoor van het noorden.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen voor ons? Bel of stuur ons gerust een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

    Klaar voor een expert aan uw zijde?