Richard de Ruiter Directeur Venturefirm B.V.

Areas of expertise
  • Bedrijfswaardering (RV)
  • M&A advies (sellside en buyside)
  • Familiebedrijven
  • Debt advisory
  • Buy-and-build
Opleiding
  • NIRV: Register Valuator
  • Executive Master “M&A and Valuaton”, Rijksuniversiteit Groningen
  • Master of Science: Business Development, Rijksuniversiteit Groningen

In januari 2021 is Richard bij Venturefirm als directeur aan boord gekomen. Daarvoor heeft hij 15 jaar gewerkt voor de ING als relatiemanager en in het landelijk opererende Acquisition Finance team. Na het behalen van de Executive Master “M&A and Valuation” was het een natuurlijk moment om de overstap te maken en als trusted advisor ondernemers te adviseren bij overnames. Door de jaren heen heeft hij een netwerk opgebouwd van MKB ondernemers en private equity partijen. Door zijn ruime kennis en ervaring weet hij goed de brug te slaan tussen de DGA ondernemers enerzijds en de investeerders en banken anderzijds.

Hij is als Register Valuator bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV) ingeschreven in 2021.

Richard is een echte transactieman, waarbij hij vertrekt vanuit de inhoud maar altijd oog heeft voor de mens en de emoties die er zijn tijdens het intensieve overnameproces. Hij heeft zich gespecialiseerd in familiebedrijven, bedrijfswaarderingen, buy-and-build en debt advisory.

Naast zijn werk is hij actief in allerlei sporten, van voetballen, wielrennen, fitnes tot hardlopen. Hij staat op het voetbalveld om het team van zijn zoontje te trainen, maar vindt het ook leuk om naar zijn dochter te kijken bij de hockey.

Door zijn energieke en enthousiaste aanpak krijgt hij niet alleen ondernemers maar ook zijn collega’s binnen Venturefirm en de PIA Group mee. Venturefirm groeit organisch hard door. Wij willen niet de grootste maar wel het beste en leukste overnamekantoor zijn van Nederland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen voor ons? Bel of stuur ons gerust een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

    Klaar voor een expert aan uw zijde?