Olaf ten Thij Directeur Venturefirm BV

Areas of expertise
  • Strategisch advies
  • Bedrijfswaarderingen
  • Due Diligence
  • Aan- en verkoop advies
Opleiding
  • MSc M&A and Valuation (Rijksuniversiteit Groningen)
  • Diverse financiële vaktechnische opleidingen (waarderen in conflictsituaties, multiple valuation etc.)

Olaf werkt sinds 2013 voor Venturefirm. Daarvoor heeft hij 15 jaar gewerkt voor ING in binnen- en buitenland in diverse directiefuncties. Maar omdat het directe contact met de ondernemer steeds verder naar de achtergrond verschoof, is hij dat bij Venturefirm weer gaan opzoeken. Als ‘trusted advisor’ begeleidt hij de MKB (familie) bedrijven in de regio vooral op het thema waardecreatie. Hoe zorg je ervoor dat jouw inspanningen als ondernemer zich vertalen naar toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrent? Dat vertaalt zich naar aandacht voor versterking management, organische groei van het bedrijf of via acquisities, en soms ook door het bedrijf te verkopen aan eigen management, private equity of een bedrijf ‘uit de keten’.

Hij onderscheidt zichzelf ook door recentelijk aan de Rijksuniversiteit Groningen de Executive Master te voltooien ‘M&A and Valuation’ met als klapstuk een bedrijfswaardering van ‘Ferrari NV’. Daarnaast is hij de afgelopen 8 jaren bestuurlijk actief geweest bij HC Zwolle, waarvan de laatste jaren als voorzitter. Naast zijn werk staat hij het liefst op de golfbaan om toch die handicap nog een keer onder de 15 te krijgen. En hij draagt de Stichting Sampark een warm hart toe en in dit bestuur is hij verantwoordelijk voor een aantal sponsorevenementen (zoals een jaarlijks golftoernooi en autorally).

De groei zit er goed in bij Venturefirm. We willen niet per sé de grootste zijn, maar wel de beste met de allerleukste klanten en transacties in Noord Nederland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen voor ons? Bel of stuur ons gerust een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

    Klaar voor een expert aan uw zijde?