Onze klant Hellebrekers

Hellebrekers startte in 1971 als installateur in Nunspeet. Door vraag in de markt werd in de jaren ‘80 de aandacht gevestigd op technische installaties in de zwembadmarkt, en met succes! Hellebrekers is in de loop der jaren uitgegroeid tot dé marktleider in de techniek van zwembaden. Daarnaast heeft Hellebrekers in 2010 een eigen softwarepakket voor optimalisatie van productieprocessen in de industrie ontwikkeld: Visual Link Software.

Onze relatie

Hellebrekers heeft al jarenlang een uitstekende relatie met Brouwers Accountants. Bij Brouwers & Venturefirm  kennen ze Hellebrekers door-en-door, beschikken ze over de juiste vakkennis en het allerbelangrijkst: er is een goede klik! “Toen bij een van onze strategische adviesgesprekken de toekomst van Hellebrekers ter sprake kwam, inclusief mijn wens het bedrijf graag over te dragen aan bestaand management, een zogenaamde management buy out, zijn we het gesprek aangegaan met Venturefirm. Voor ons dé specialist op dit vakgebied.”

“Mijn advies zou zijn: ga het gesprek aan met Olaf of één van zijn collega’s! Venturefirm heeft alle kennis in huis om vergelijkbare bedrijven als Hellebrekers verder te helpen bij strategisch- en overnameadvies. Ik gun iedere ondernemer eenzelfde verkooptraject als waar ik nu met zoveel plezier op kan terugkijken.” – Eddy Vlijm (DGA)

Onze casus

Hellebrekers wilde graag streven naar een bedrijfsoverdracht uit het boekje, waarbij zittend management de gelegenheid kreeg om aandeelhouder te worden. De aandelen werden overgenomen van de huidige eigenaar en er vond ondersteuning plaats door zowel de oud-eigenaar als ING Corporate Investments. Met een zeer harmonieuze samenwerking tot gevolg waarbij een gezamenlijk doel werd nagestreefd: Hellebrekers moet vooral Hellebrekers blijven.

We kunnen met trots zeggen, Dat is gelukt! Tegelijkertijd is Hellebrekers verhuisd naar een prachtig nieuw pand waar het 50-jarig jubileum gevierd wordt met elkaar. Hellebrekers is klaar voor de toekomst.

De toegevoegde waarde van Venturefirm

Binnen deze casus heeft Venturefirm een duidelijke toegevoegde waarde geleverd! Bij de verkoop van een bedrijf komen diverse vakinhoudelijke zaken kijken, waarin je als ondernemer geen, of minder, ervaring hebt. Dit terwijl de belangen groot zijn, zowel financieel als emotioneel. Denk bijvoorbeeld aan de verantwoordelijkheid naar alle betrokkenen in je bedrijf. Venturefirm beschikt over alle gewenste en noodzakelijke kennis om dit soort overnameprocessen van A tot Z op professionele wijze te begeleiden. Door stevig op de inhoud te zitten en tegelijkertijd zacht op de mens, heeft de DGA van Hellebrekers de samenwerking als zeer prettig ervaren.

“De begeleiding bij het overnameproces heeft 100% aan mijn verwachtingen voldaan. Ik verwachte veel kennis van het bedrijf en de markt, vakkennis passend bij dit soort overnames, resultaatgerichtheid en een strakke procesvoering. Ik kan niet anders zeggen dan dat het team van Venturefirm uitstekend invulling heeft gegeven aan al die onderdelen.” – Eddy Vlijm (DGA)