ARCUS IT

Met een team van meer dan 400 deskundige ICT-professionals is ARCUS IT een toonaangevend Nederlands IT-bedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in het bieden van hoogwaardige IT-oplossingen en diensten aan bedrijven. Sinds de oprichting in 2016 heeft ARCUS IT een solide reputatie opgebouwd als een betrouwbare partner voor organisaties die streven naar digitale innovatie en efficiëntie.

“Venturefirm is voor mij veel meer dan een adviseur, het is echt een sparring partner, waarmee ik gedurende het gehele proces richting een deal intensief samenwerk. Venturefirm neemt mij veel werk uit handen, waardoor ik me kan concentreren op die aspecten van een transactie die voor mij echt belangrijk zijn. Hun due diligence onderzoeken zijn zonder meer grondig maar wel pragmatisch en niet geheel onbelangrijk, altijd binnen budget” – Rob Verbeek, Founder

Onze Casus:

Venturefirm en ARCUS IT onderhouden al jarenlang een succesvolle relatie. Als vertrouwde adviseur heeft Venturefirm ARCUS IT bijgestaan in hun buy-and-build strategie. Dit omvatte het begeleiden van het gehele aankoopproces waaronder diverse due diligence-onderzoeken van potentiële overnamekandidaten.

Op basis van grondige analyses, van financieel tot fiscaal en van HR tot juridisch, werd ARCUS IT deskundig geadviseerd gedurende het aankoopproces. Aan de hand van de bevindingen uit het onderzoek is de koopovereenkomst opgesteld met de juiste garanties en vrijwaringen en een goed onderbouwde aandelenwaarde. Deze gezamenlijke inspanningen hebben geleid tot 7 succesvolle transacties die hebben bijgedragen aan de groei en versterking van de positie van ARCUS IT in de markt en de uiteindelijke verkoop aan Egeria.

Toegevoegde waarde van Venturefirm:

Venturefirm heeft een belangrijke rol gespeeld in het buy-and-build proces van ARCUS IT door het begeleiden van diverse due diligence-onderzoeken van potentiële overnamekandidaten. Deze onderzoeken omvatten een grondige analyse van verschillende aspecten, waaronder financiële, fiscale, juridische, strategische en personeelsgerichte analyses. Dankzij de nauwe samenwerking met Brouwers accountants, kan Venturefirm al deze expertise onder één dak aanbieden en een volledig due diligence-onderzoek uitvoeren.