‘Breng mij iets waar ik normaal niet aan kan komen’

De slogan die Olaf ten Thij ooit van een ondernemer hoorde was ‘breng mij iets waar ik normaal niet aan kan komen’. Het bracht de oud ING bankier aan het denken en het werd later de rode draad in zijn dienstverlening. Eerst in de bankwereld. Sinds enkele maanden als Managing Director Corporate Finance bij Brouwers accountants en Adviseurs.

Uitdaging als basis
“Wij helpen ondernemers met een uitdaging waar zij voor staan. Een aankoop van een nieuw bedrijf,  verkoop van (een deel van) het bedrijf, aantrekken van een extra aandeelhouder bij groei of herstructurering van het bedrijf.  Bedrijfsadvies en –begeleiding met een breed scala aan mogelijkheden, waarbij al naar gelang de uitdaging het ideale projectteam van professionals wordt samengesteld”, aldus Olaf.

Geen chique boetiek
Toch is het zelfstandige en vooruitstrevende Brouwers geen chique boetiek. Olaf: ”We pakken elk ondermersvraagstuk  aan om er vervolgens iets goeds van te maken. Door voortdurend in dialoog te gaan met de ondernemer en je netwerk vind je altijd weer een afslag die nieuwe mogelijkheden biedt. Het gevaar is te verdwalen in de mogelijkheden. Op tijd stoppen of een andere weg inslaan is dan de kunst”.

Vasthoudend in oplossingen
De creatieve kunst in één van de twee kantoren in Zwolle, die aan het Van Nahuysplein 12, onderstreept sterk de werkwijze van Brouwers. Creatief en vasthoudend in oplossingen met een toegankelijk team van inhoudelijk sterke professionals. Accountants, fiscalisten, HRM-specialisten en juristen. Met vestigingen in Zwolle, Deventer, Arnhem en Genemuiden heeft Brouwers ‘ogen en oren’ in de markt. De vestigingen zijn regionaal sterk verbonden en kennen toch een landelijke dekking. Een belangrijke factor voor succes.

Directe verbinding met ondernemer
Olaf zelf heeft een sterk netwerk in de regio Noordoost. Hij groeide op in Raalte tot hij onder meer via Londen in Twente en uiteindelijk in Zwolle belandde. Zijn komst naar Zwolle ervaart Olaf als een ‘warm bad’. Al snel vond hij zijn weg in het verenigingsleven, waar hij inmiddels actief is bij de Lions Hanzestad en de afdeling Tophockey van de Hockeyclub Zwolle. Een club met ruim 1800 leden. Ook zakelijk wist hij zijn draai snel te vinden.  “Na zo’n 10 jaar ‘managen op afstand’, vind ik het prettig nu weer in directe verbinding te staan met de ondernemer. Deze heeft  behoefte aan concreet, onafhankelijk en professioneel advies. Dat is de toegevoegde waarde die ook iets mag kosten. Door samen kwalitatief te ‘knutselen aan de keukentafel’ bieden wij de ondernemer meer dan alleen de productie van cijfers. Het gaat om de ondernemer en zijn of haar  verhaal dat er bij komt kijken”, aldus Olaf.

Eerder instappen in adviestraject
Het grote verschil met zijn eerdere loopbaan in de financiële dienstverlening is dat hij nu de mogelijkheid krijgt op een ander moment in het adviestraject in te stappen. Olaf: “Regelmatig hoor ik dat men de plannen nog niet wil delen met de bank. Het financiële deel komt vaak pas veel later in zicht, waardoor de bank veelal aan het einde van de keten zit”. Een ander verschil is dat er in zijn huidige functie meer beroep gedaan wordt op creativiteit, ondernemerschap en lef. “De spanning om je eigen werk te organiseren en je eigen omzet te genereren, daar word ik gelukkig van. Je bent verantwoordelijk voor je eigen succes of niet.  Net als het ondernemerschap eigenlijk. En daarom nu als professionals onder elkaar: is het niet tijd voor u als ondernemer die belangrijke vraag die al een tijd speelt te delen om je verder te helpen? Wij brengen je als ondernemer graag iets waar je normaal gesproken niet aan kunt komen….