Waardebepaling

Bij Venturefirm zien we het belang in van een waardebepaling voor diverse doeleinden. Wij zijn hier om u door dit complexe proces te leiden, waarbij we transparantie en nauwkeurigheid combineren. Hieronder nemen we u mee door de diverse stappen van onze waardebepalingsaanpak:

Stap 1

Intakegesprek en bedrijfsanalyse

Voordat we ons verdiepen in de kern van uw bedrijf, nemen we de tijd om de drijfveren achter de waardebepaling te bespreken. Of het nu gaat om de overdracht van aandelen binnen vrienden- of familiekringen of complexere situaties zoals interne geschillen, ons proces begint met een grondig intakegesprek. Hierin streven we ernaar uw bedrijf beter te begrijpen: de geschiedenis, prestaties, doelstellingen en uitdagingen. Deze fase legt de basis voor een grondig begrip van uw bedrijfsstructuur en waardepropositie.

Stap 2

Marktanalyse en concurrentieonderzoek

Een gedegen waardebepaling vereist een grondig begrip van de markt en de positie van uw bedrijf daarin. Onze experts voeren uitgebreid marktonderzoek en concurrentieanalyses uit, om de externe factoren te begrijpen die van invloed kunnen zijn op de waarde van uw onderneming. Dit stelt ons in staat om realistische vergelijkingen te maken en uw positie te contextualiseren.

Stap 3

Financiële modellering en waarderingsmethoden

Onze Register Valuators maken gebruik van geavanceerde modelleringstechnieken en geaccepteerde waarderingsmethoden om een nauwkeurige inschatting van de financiële waarde van uw bedrijf te berekenen. Deze omvatten maar zijn niet beperkt tot discounted cashflow (DCF), Adjusted Present Value (APV) en de multiples methode. We zorgen ervoor dat de gekozen methode aansluit bij uw specifieke bedrijfskenmerken.

Stap 4

Risicoanalyse en waardeoptimalisatie

Elke onderneming heeft zijn eigen set risico's. Onze professionals identificeren en analyseren deze risico's zorgvuldig om een holistisch beeld te krijgen van de potentiële uitdagingen. Tegelijkertijd presenteren we onderbouwingen ten aanzien van de waardering om uw onderhandelingspositie te versterken.

Stap 5

Presentatie van het waardebepalingsrapport

Na voltooiing van de analyse ontvangt u een uitgebreid waardebepalingsrapport dat de bevindingen, methodologie en aanbevelingen helder presenteert.Bij Venturefirm geloven we in open communicatie, samenwerking gedurende het gehele proces en denken graag met u mee. 

Vul het formulier in voor een waardebepaling

    Start Uw Succesverhaal

    Laten we samen uw volgende stap bespreken.

    Verzeker uzelf van een nauwkeurige waarde