Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen

Denkt u erover om uw bedrijf te verkopen? Er zijn diverse mogelijkheden om uw bedrijf succesvol te verkopen. Bijvoorbeeld aan een onafhankelijke derde in de vorm van een participatiemaatschappij, aan een strategische partner of aan een rechtstreekse concurrent uit hetzelfde marktsegment. Maar een goede interne kandidaat behoort misschien ook tot de mogelijkheden. Het zittend management kent het bedrijf al goed, en zou goed kunnen zijn voor de continuïteit.

Venturefirm is gespecialiseerd in corporate finance en een insider in fusies en overnames. Lees daarom verder wat Venturefirm allemaal voor uw bedrijf kan betekenen.

Is de beslissing tot verkoop nog niet genomen? Maar denkt u er wel regelmatig aan? Ook dan is het raadzaam om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met Venturefirm. De voorbereiding van een verkoop kost tijd, vaak wel een aantal jaren. U wilt het immers fiscaal goed en netjes regelen, u wil graag de interne organisatie op orde hebben, en als het mogelijk is, wilt u ook graag een aantal jaren van groei presenteren aan de meest geschikte overnamekandidaat. Tenslotte kan ook het vinden van de juiste partner de nodige tijd consumeren.

Als onafhankelijke specialist geven wij een zo eerlijk en objectief mogelijk oordeel over de situatie van uw bedrijf. Onder het mom dat ieder bedrijf een unieke situatie kent, werken wij niet met een standaard procedure, maar met advies op maat.

Advies bij verkoop van bedrijf

Staat u op het punt uw bedrijf te verkopen? Dan zijn er dus tal van punten waar u rekening mee moet houden. Dat begint met de optimalisatie van de ‘waardestuwers’ van uw bedrijf, en daarna zal u een besluit moeten nemen op welke wijze u uw bedrijf graag wilt verkopen. Heeft u graag een externe partij die financieringsmogelijkheden met zich mee brengt, of toch liever een medewerker die kennis en expertise binnen de onderneming houdt?

Zo maar een paar voorbeelden, om niet te spreken van de juridische, HRM en fiscale aspecten die kleven aan de verkoop van een bedrijf. Bij Venturefirm begrijpen wij als geen ander dat dit een tijdrovend proces is en u alle hulp en advies kunt gebruiken.

Verkoopmogelijkheden voor uw bedrijf

Bij Venturefirm kijken we graag naar de situatie van uw bedrijf, en uw situatie als ondernemer. Wat wilt u bereiken, wanneer bent u tevreden? Op basis daarvan kan Venturefirm u helpen de juiste keuzes te maken en het verkoopproces verder begeleiden. Zodat u kan blijven ondernemen.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u vragen of opmerkingen voor ons? Bel of stuur ons gerust een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.